top of page

Adres:

Cornelis Krusemanstraat 45

1075 NG  Amsterdam

Telefoon:

Tel.: 020 - 6629642
 

Email:

info@stekcontactlenzen.nl

Bel vrijblijvend voor een afspraak:
020 - 662 96 42
Laat goed naar uw ogen kijken,
ze moeten een leven lang mee!
Maatwerk lenzen,
het behoud van ogen!
Medische redenen

 

Voor een aantal mensen is het medisch noodzakelijk on contactlenzen te dragen vanwege een oogafwijking.

Als bijvoorbeeld het oog niet goed kan sluiten dan kan een contactlens voorkomen dat het oog uitdroogt. Of bij een onregelmatig hoornvlies (bijv. keratocounus) kan een vormstabiele lens samen met de traanfilm tussen de lens en het oog ervoor zorgen dat er weer een scherp beeld in het oog valt. Bij een beschadigd hoornvlies (cornea erosie) kan een bandagelens (een soort verbandlens) gebruikt worden.

Aanmeten en controleren van contactlenzen is intensief werk, je moet goed luisteren, observeren. Denken aan allerlei factoren die een rol kunnen spelen, het traanvocht beoordelen en het hoornvlies inspecteren. Het is heel belangrijk dat lenzen goed passen, het oog moet voldoende zuurstof krijgen en het materiaal moet bij de tranensamenstelling passen.

Harde lens

 

Zoals de naam al zegt is het een contactlens met een vaste vorm, welke millimeter nauwkeurig wordt aangemeten.Tegenwoordig worden alleen nog maar zuurstofdoorlatende lenzen aangemeten. Dit worden ook vormstabiele lenzen of RGP lenzen genoemd.

Voorheen werden vormstabiele lenzen van het niet-zuurstofdoorlatende materiaal PMMA gemaakt, welke geen zuurstof doorlaten naar het oog, waardoor het hoornvlies kan vervormen en snel verouderen.
Bij harde lenzen moet u rekening houden met een langere gewenningsperiode dan een zachte lens; het duurt een aantal weken voordat de lens comfortabel op het oog voelt.
Door de hoge zuurstofdoorlaatbaarheid is het een veilige lens voor het oog.

Vertrouw uitsluitend op de beste lensvloeistof; het betreft tenslotte het behoud van uw ogen!
Cosmetische redenen

 

Naast een bril kunnen ook contactlenzen gebruikt worden voor het corrigeren van sterkte van het oog. Mensen kiezen vaak uit cosmetische overwegingen voor contactlenzen. De bril vindt men dan niet mooi staan of mensen kunnen een bril niet goed verdragen. Er zijn veel verschillende soorten lenzen: harde zuurstofdoorlatende lenzen, zachte lenzen, lenzen met leesgedeelte of met cilinderstarkte, kleurlenzen etc. Uit deze verschillende soorten is het moeilijk om zelf een goede keus te maken. Een bepaalde lens kan geschikter voor uw oog zijn dan een andere. Het is daarom belangrijk dat u goed wordt geïnformeerd door een contactlensspecialist.

bottom of page